Το παρακάτω άρθρο μαζί με το φωτογραφικό υλικό έχει αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν προσφέρει τίποτα προς πώληση.

ΣΤΡΩΜΑΤΑ

ΣΤΡΩΜΑΤΑ
Περνάμε το ένα τρίτο της ζωής μας στον ύπνο. Έτσι πρέπει να επιλέξουμε προσεκτικά τα προϊόντα ύπνου που θα χρησιμοποιήσουμε, ένα από τα οποία είναι το στρώμα.
Η αγορά ενός στρώματος δεν είναι κάτι εύκολο. Χρειάζεται να ψάξουμε πολύ, να συγκρίνουμε υλικά, ποιότητες, τιμές και να δοκιμάσουμε τα στρώματα, τουλάχιστον όσο μας επιτρέπουν στο κατάστημα πώλησής τους ή στις βιοτεχνίες στρωμάτων. Υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός καταστημάτων που πωλούν προϊόντα ύπνου. Η μεγάλη ποικιλία από στρώματα, κρεβάτια, μαξιλάρια και λευκά είδη μπορεί να δημιουργήσει σύγχυση στον υποψήφιο αγοραστή. Γι αυτό χρειάζεται να προετοιμαστεί αρκετά και να αφιερώσει αρκετό χρόνο στην αναζήτηση του ιδανικού στρώματος.
Η έρευνα μπορεί να ξεκινήσει από το διαδίκτυο. Ο υποψήφιος αγοραστής θα εντοπίσει τα καταστήματα που πωλούν προϊόντα ύπνου ή τις βιοτεχνίες στρωμάτων και θα επικεντρωθεί σε αυτά που διαθέτουν τα στρώματα λάτεξ που τον ενδιαφέρουν. Τα κριτήρια με τα οποία θα κάνει την έρευνά του είναι πολλά. Το διαθέσιμο ποσό είναι το κυριότερο κριτήριο για τους περισσότερους καταναλωτές αλλά, ευτυχώς, τα καταστήματα με προϊόντα ύπνου διαθέτουν μεγάλη ποικιλία στρωμάτων σε μία μεγάλη γκάμα τιμών. Θα πρέπει επίσης να ληφθούν υπόψη η χώρα κατασκευής του στρώματος, τα υλικά με τα οποία είναι φτιαγμένο, καθώς και κάποια άλλα στοιχεία που διαφέρουν κατά περίπτωση. Εάν για παράδειγμα υπάρχουν μυοσκελετικά προβλήματα, ο καταναλωτής θα πρέπει να προσανατολισθεί προς την αγορά ορθοπεδικών ή ανατομικών στρωμάτων. Έχει αποδειχθεί ότι ένα καλό κρεβάτι ή υπόστρωμα που είναι η βάση για ένα καλό ορθοπεδικό ή ανατομικό στρώμα, όπως επίσης και τα κατάλληλα μαξιλάρια ύπνου ανακουφίζουν κατά πολύ τους πόνους που προκαλούν οι μυοσκελετικές παθήσεις.
Άλλοι λόγοι που απαιτούν τη χρήση ειδικού στρώματος είναι οι διάφορες αλλεργίες. Σε αυτή την περίπτωση η αγορά ενός οικολογικού, υπο-αλλεργικού στρώματος είναι ενδεδειγμένη. Υπάρχουν καταστήματα πώλησης προϊόντων ύπνου και βιοτεχνίες στρωμάτων που διαθέτουν μία μεγάλη ποικιλία από οικολογικά στρώματα.
Υπάρχει επίσης μεγάλη ποικιλία υλικών παλαιάς και νέας τεχνολογίας για την κατασκευή των στρωμάτων. Οι σούστες και τα ελατήρια αποτελούν τα παραδοσιακά υλικά που χρησιμοποιούνται από τις βιοτεχνίες στρωμάτων. Ο κοκοφοίνικας και η γιούτα θεωρούνται υλικά φυσικά και οικολογικά. Το αφρολέξ είναι μία οικονομική λύση ενώ η χρήση λάτεξ εγγυάται ένα πολύ αναπαυτικό στρώμα . Υπάρχουν και υλικά νέας τεχνολογίας όπως το κυψελωτό αφρώδες CellFoam και η ελαστική βισκόζη ( memory foam).
Μην βιαστείτε να αγοράσετε το στρώμα σας αλλά και τα μαξιλάρια ύπνου και τα λοιπά προϊόντα ύπνου. Μην ξεχνάτε ότι από το πώς κοιμάστε εξαρτάται η υγεία και η ευεξία σας. Εάν είναι δυνατόν, μην τσιγγουνευθείτε τα χρήματα και μην λυπηθείτε το χρόνο που θα αφιερώσετε για την αναζήτηση του ιδανικού στρώματος. Μία σωστή επιλογή είναι βέβαιο ότι θα σας ανταμείψει.
400