Το παρακάτω άρθρο μαζί με το φωτογραφικό υλικό έχει αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν προσφέρει τίποτα προς πώληση.

Πλακόστρωτα

Πλακόστρωτα
Ο όρος πλακόστρωτο αναφέρεται τόσο στην εσωτερική αυλή ενός σπιτιού, όσο και σε κάθε επιστρωμένη με πλάκες εξωτερική περιοχή.
Συνδυάζοντας την πρακτικότητα ενός ομαλού μονοπατιού με την πολυτέλεια μιας αίθουσας ανάπαυσης, τα πλακόστρωτα έχουν γίνει απαραίτητα διακοσμητικά στοιχεία σε πολλά σπίτια.
Αν φτιάχνουμε πλακόστρωτο, υπάρχουν μερικά σημεία που πρέπει να σκεφτούμε
  • Τη μικρή απόσταση από μια πορτα του σπιτιου.
  • Την προφύλαξη από τον ήλιο.
  • Απομόνωση - τα περισσότερα πλακόστρωτα βρίσκονται μακριά από το δρόμο και από την κύρια είσοδο.
  • Θέα - το πλακόστρωτο μπορεί να σχηματίζει μια βεράντα με ευχάριστη θέα ή να οδηγεί σε αυτή.
  • Κύριες λειτουργίες - ο τρόπος με τον οποίο θα χρησιμοποιήσουμε το πλακόστρωτο μπορεί να επηρεάσει την τελική του θέση, το μέγεθος ή το σχήμα του.

Αφού αποφασίσουμε για την θέση και το σχέδιο, πρέπει να σκεφτούμε τι υλικά θα χρησιμοποιήσουμε. Τα περισσότερα πλακόστρωτα απαιτούν την ίδια βασική θεμελίωση - ένα στρώμα άμμου ή άμμου και τσιμέντου πάχους 2,5-5εκ. πάνω σε στερεή επίπεδη επιφάνεια. Από εκεί και πέρα όμως, οι "πλάκες" για πλακοστρώσεις μπορεί να είναι διάφορα υλικά.

Πέτρινες πλάκες
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σχιστολιθικές πλάκες Πηλίου, για παράδειγμα, ή ασβεστολιθικές πλάκες από την Τήνο ή άλλη περιοχή, ανάλογα με τη θέση του κήπου, τα οικονομικά μας κτλ.
336